Какво е КЛИНОСОРБЕНТ-5 (CLS-5)

„Клиносорбент–5“(CLS-5) в основата си, представлява екологично чист природен клиноптилолит, който притежава изключително високи сорбционни и йонообменни свойства.

При специална технология за подбор, термична и химична обработка и механо-химично алкално активиране в суха или течна среда се повишава сорбционния капацитет на CLS-5, който абсорбира тежки метали (олово, живак, кадмий и други) и радиоактивни елементи (като стронций SR и цезий CS). CLS-5 може да сорбира самостоятелно над 32 mg/g 90SR, което е нивото на сорбция на активирания бариев сулфат. Предимството на продукта е, че освен 90SR, може да сорбира едновременно над 100 mg/g 137CS. За да се доближат максимално до стомашната среда, е достигната киселинност от pH – 6.5, pH – 3. Абсорбирането на радионуклиди протича почти мигновенно, като в първите 10-15 мин. процесът е извънредно интензивен. След 2 часа е абсорбирано близо 95% от наличното количество вредни вещества, а след четвъртия час, физическата сорбция е приключила.

Препаратите от серията на DETOXALIT (ClinoSorb Pure, ClinoTab Pure и ClinoTab Vita) са разработени на базата на „Clinosorbent-5“ (CLS-5). Съставките им представляват уникална комбинация от силен радиозащитен ефект и витамини за ежедневен прием. Характеристиките на изходните продукти и на „Clinosorbent-5“ (CLS-5) се изразяват посредством значително изменение на алкалния състав и съответната термична обработка, при която йонообменния капацитет нараства значително.

Ефектът на „Clinosorbent-5“ (CLS-5) е доказан чрез множество химически, микроскопски, рентгенодифрактометрични, диференциално термични и термофизически анализи, извършени с цел разкриване на нови центрове за сорбиране на радионуклидите и преимуществено на 90SR и 137CS. Изследване в клиничния център по гастроентерология /клиника по метаболитни заболявания на университетска болница „ЦАРИЦА ЙОАНА“ – гр. София/ доказва ефекта на „Clinosorbent-5“ (CLS-5) като хранителна добавка при аварийни условия. Проведени са изследвания върху здрави хора (2 групи по десет души), които получават на 2 приема по 7 грама от препарата, разтворен в 200мл нектар в разтояние на 6 часа.

Тестове и анализ

След обработка на резултатите /изследвания на урина и кръв/ е доказано, че приемането на препарата „Clinosorbent-5“ (CLS-5) е напълно безвредно. Кръвта е изследвана по показателите: хемоглобин, брой еритроцити, брой левкоцити, хематокрит, брой тромбоцити, среден обем на еритроцита, скорост на утаяване на еритроцитите и диференциално броене на левкоитите, а урината – по показателите: pH, специфично тегло, албумин, захар, билирубин, уробилиноген, микроскопско изследване на сегмента. Приемът на препарата „Clinosorbent-5“ (CLS-5) е извършен на гладно, а проби за изследване на кръв и урина са вземани на 6-тия и 24-тия час от приема.

Абсолютната безвредност на „Clinosorbent-5“ (CLS-5) е доказана с изследване за остра и подостра токсичност, извършени във Военно-Медицинска Академия, гр. София.

За производството на препарата „Clinosorbent-5“ (CLS-5) е разработена документация, съгласувана с управление „Здравна профилактика и държавен санитарен контрол“ при Министерство на Здравеопазването с писмо №33-00-183 / 1993г. Всички продукти, създадени по технологията „CLS-5” се намират под контрола на Българската Агенция по Безопасност на Храните.

Съставки в Detoxalit

Всички съставки в DETOXALIT са признати от Агенция за контрол на храните и лекарствата в САЩ (FDA – United States Food and Drug Administration) като GRAS (Generally Recognized as Safe).

Те са напълно безвредни, безопасни за прием и широко използвани в козметичната индустрия.

Защо да изберете Detoxalit?
 

Изгради ли сме уникален процес за подбор, отсяване и пречистване на Български Зеолит Клиноптилолит Пречистения Зеолит (Клиноптололит) се обработва и активира по “Технологията CLS-5” на БАН, за да се получи КлиноСорбент CLS-5.

Всички съставки в DETOXALIT са признати от Агенция за контрол на храните и лекарствата в САЩ (FDA) като напълно безвредни и безопасни за прием.

Постарали сме се да предложим цени и пакети, които нямат аналог в България за истински КлиноСорбент CLS-5.

Detoxalit ClinoTab Pure 100
 

Таблетки с класическа изчистена формула

100 броя таблетки с природен Супер КлиноСорбент CLS-5 (прием на максимална доза – запас за 16 дни)

КЛИНОСОРБЕНТ-5 (CLS-5)
 

Минерален модификант на клиноптилолита получен след термична и химическа обработка. Прилаганата авторизирана технология дава възможност да се повиши катионобменният статичен капацитет на сорбента до 2 пъти.

Продуктът се използува като фармацевтичен препарат и ефективно средство за декорпорация на тежки метали и стронций-90 и цезий-137, олово и кадмий. За производството на препарата е утвърдена Документация от Министерството на здравеопазването под № 33-00-183/1993.


Detoxalit ClinoSorb Pure 150
 

За оптимално бързо усвояване от организма

150 грама природен Супер КлиноСорбент CLS-5  (прием на максимална доза – запас за 42 дни)


Detoxalit ClinoTab Vita 200
 

Със специално обогатена формула с витамини

200 броя таблетки с природен Супер КлиноСорбент CLS-5 с добавени витамини А, B2, B6, V12, C, D, E. (прием на максимална доза – запас за 33 дни)


Известия

Запишете се за имейл известия за нови продукти, промоции, оферти и новини свързани ексклузивно с продуктите на Detoxalit.


ДЕТОКСАЛИТ НУТРИШЪН ООД работи с екип от високо квалифицирани специалисти в сферата на добива и обработката на природни зеолити, както и с водещи фирми от минералогията, фармацевтичното и биотехнологичното производство.

 
Последвайте
 

© Detoxalit Nutrition Ltd. All rights reserved. Developed by [db]